Over

Over ons

Bright Move ondersteunt technologie gedreven startups in de Brainport regio bij het realiseren van hun ambitieuze droom. Dit doen we door het bieden van kennis, vaardigheden en financiële middelen. Bright Move is een initiatief van de Technische Universiteit Eindhoven, Brainport Development en de BOM.

Valorisatie van hightech

Bright Move gelooft in de potentie van de startende tech ondernemer. Onze missie is dan ook het valoriseren van hightech ideeën en kennis. Dat doen we door:

1. Ondersteuning van innovatieve tech starters

Het scouten, screenen en ondersteunen van starters bij het bouwen van een financierbaar en levensvatbaar businessplan, het koppelen aan ‘’launching customers’’ en het begeleiden door een professioneel team van business developers, patent-experts en financieel deskundigen.

2. Vroege fase financiering van innovatieve startups

Voor de vroege fase financiering van kansrijke initiatieven beschikt Bright Move over het Tech Ideation Fund Brabant. Dit Brabantse initiatief richt zich volledig op de ideation fase: dit is de vroege fase waarin we financiële ondersteuning bieden voor de technische activiteiten waarmee jij valideert of jouw technologie een onderscheidende toepassing heeft. Denk aan waardevol experimenteel onderzoek, R&D of technische werkzaamheden.

3. Overdragen van kennis:

Door kennistransfers vanuit kennisinstellingen én high tech bedrijven met R&D en ontwikkelafdelingen. Onder andere door het opzetten van ontwikkelomgevingen (‘Living Labs’) waarin onderzoekers, starters en het bedrijfsleven samenwerken. Met als doel het overbruggen van een zeer lastige ontwikkelfase van extreem hoog naar een aanvaardbaar risico. Daarnaast heeft Bright Move een breed netwerk aan dienstverlenende bedrijven die de startups van allerlei diensten voorzien die vooral in de startersfase van groot belang zijn.

Schakel naar succes

De Brainport regio is volop in beweging! Mede dankzij een kennisintensieve maakindustrie waarin ASML, Sioux, AME, FEI, VDL en Philips groeien en wereldwijd exporteren. Als ook door haar erkende kennispositie op het gebied van sleuteltechnologieën. Het innovatie-ecosysteem in Brainport regio vormt een bruisende kraamkamer van nieuwe technologieën en bedrijvigheid. En is daarmee een kansrijke omgeving voor jou als startende ondernemer.

Als Bright Move zijn wij één van de eerste schakels in de lange ketting naar jouw succesvolle onderneming. 

De funding partners van Bright Move

Voor de verstrekking van een lening werkt Bright Move samen met de volgende partners:

De initiatiefnemers van Bright Move

TU/e

De Technische Universiteit Eindhoven is een onderzoek gedreven universiteit van internationale allure, waar excellent onderzoek en excellent onderwijs hand in hand gaan. Wij richten ons op een evenwichtige benadering van onderwijs, onderzoek en valorisatie van kennis op het gebied van technische wetenschappen en technologie.
Meer informatie: tue.nl

Brainport Development

De economische ontwikkelmaatschappij Brainport Development werkt samen met vele partners aan het versterken van de regio Brainport Eindhoven. Brainport, met Eindhoven als hart, is een toptechnologieregio van wereldformaat en de groeiversneller van de Nederlandse economie.
Meer informatie op brainporteindhoven.com/nl/

BOM

De BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) bouwt samen met ondernemers aan een toekomstbestendige Brabantse economie. We delen kennis, vormen netwerken en verstrekken kapitaal aan vernieuwende Brabantse ondernemingen en duurzame energieprojecten. Daarnaast stimuleren we innovatieve, buitenlandse ondernemingen om zich in Brabant te vestigen en helpen we Brabantse bedrijven met hun uitbreiding in het buitenland. Meer informatie op bom.nl

Team Bright Move

Jurgen van Eck
Yvonne van Kempen
Team Bright Move bestaat uit Jurgen van Eck en Yvonne van Kempen.  Beiden zijn te bereiken via: