Werkwijze

Hoe werkt Tech Ideation Fund Brabant?

Het Tech Ideation Fund Brabant (TIFB) van Bright Move, is een kapitaalfonds dat investeert in technologie georiënteerde ondernemers die hun technologie op de markt willen zetten.

We stimuleren het Brabantse startup ecosysteem door jonge ondernemers financieel te ondersteunen met bedragen variërend van 25 tot 50K.

In Brabant, voor Brabant

De naam zegt het al: het TIFB is een Brabant breed initiatief, bestemd voor innovatieve tech starters die hun bedrijf in Brabant willen vestigen. Regionale business developers begeleiden je in dat proces.

Komt jouw idee in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor vroege fase financiering, beoordelen we jouw idee op de volgende kenmerken:

 • Fase van jouw idee: de ideation fase. Dat is de ideefase waarin je met onderzoek, R&D of technische werkzaamheden valideert of jouw technologie een onderscheidende toepassing heeft.
 • Scope: je bent een tech georiënteerde ondernemer die technologie op de markt wil brengen en een onderneming wil opzetten.
 • Doel van de vroege fase financiering: de financiering maakt experimenteel, R&D en technisch werk mogelijk (en is dus geen generieke bedrijfsfinanciering).
 • Technologie: jouw innovatie sluit aan op de door de Provincie Noord-Brabant gedefinieerde Topsectoren, of op de grote Noord-Brabantse transitiethema’s zoals duurzame voedselsystemen, gezonde toekomst, klimaatneutrale energieoplossingen of sleuteltechnologieën.
 • Vestigingsplaats: je onderneming vestigt zich in Brabant.
 • Ondersteuning: het is een licht beslissings- en ondersteuningsproces.

Hoe zit de lening in elkaar?

Heb je interesse in een lening van het TIFB? Houd dan rekening met het volgende:

 • Je kunt een lening aanvragen van € 25.000. Dit kan eventueel uitgebreid worden naar € 50.000.
 • Je betaalt een marktconforme, vaste rente van 7%. In deze 7% zit een risico-opslag voor het feit dat de financiering in een zeer vroeg stadium wordt verstrekt.
 • De lening heeft een maximale looptijd van 9 jaar.
 • Terugbetaling van je lening gebeurt naar aanleiding van een “succesmoment”, namelijk: een financieringsronde, de verkoop van je bedrijf of maandelijkse aflossing vanwege een positieve cashflow.
 • Indien je bedrijf niet slaagt (faillissement, liquidatie, e.d.) dan kun je een voorstel tot kwijtschelding indienen bij de fondsmanager.
 • Bright Move vraagt geen persoonlijke zekerheden van je.

Hoe vraag je de lening aan?

Wil je na het lezen van bovenstaande informatie weten of jouw startup in aanmerking komt voor financiering? Het aanvragen van een lening werkt snel een eenvoudig:

 1. Vul de Quick Scan in.
 2. Bij een positieve uitslag vul je het online aanvraagformulier in.
 3. Na ontvangst van jouw aanvraagformulier nemen we binnen een werkweek contact met jou op over een eventuele follow-up.
 4. Jouw aanvraag wordt gekoppeld aan de Business Developer van de regio waar je bent gevestigd.

Doe de Quick Scan

Ben jij op zoek naar financiering voor jouw innovatieve idee? En ga jij je bedrijf in Brabant vestigen?

Doe de Quick Scan, en zie in een minuut of je in aanmerking kan komen voor een financiering.